Nytt medikament for behandling av PBC

Nytt medikament for behandling av PBC

Intercept Pharmaceuticals er innvilget markedsføringstillatelse for PBC-behandling av U.S. Food and Drug Administration (FDA). Dette er det første nye godkjente medikamentet for behandling av PBC på nær 20 år.

27. mai fikk det USA-baserte farmasiselskapet, Intercept Pharmaceuticals, FDA-godkjenning for sitt nye produkt Ocaliva™ (obeticholic acid), for behandling av pasienter med primær biliær cholangit (PBC), tidligere kjent som primær biliær cirrhose.

Ocaliva er utviklet for pasienter med PBC med behandlingssvikt eller intoleranse for ursodeoxycholic syre (UDCA). UDCA har til nå vært eneste godkjente behandling av PBC. Omtrent 40% av pasientgruppen med PBC responderer utilfredsstillende på monoterapi med UDCA.

For ytterligere informasjon om FDA-godkjenningen se vedlagte [wpfilebase tag=fileurl id=19 linktext=pressemelding /].

Om Intercept

Intercept er et biofarmasiselskap basert i New York, USA. Selskapet fokuserer på utvikling og kommersialisering av ny terapi for behandling av kroniske ikke-smittsomme leversykdomer. Selskapets nordiske kontor ligger i København, Danmark.

For ytterligere informasjon om Intercept se www.interceptpharma.com.

Legg igjen en kommentar